Termeni și condiții Autolift

Publicat: 1 aprilie 2021; Actualizat: 7 aprilie 2021

INTRODUCERE

Acesti termeni si conditii (“Termeni si Conditii”) constituie acordul legal dintre dumneavoastra si ATLAS APPS SRL (“ATLAS APPS”). Va rugam sa cititi acesti Termeni si Conditii inaintea utilizarii in orice mod a aplicatiei informatice AutoLift pentru Clienti (“Aplicatia”). Pentru a utiliza Aplicatia este necesar acordul dumneavoastra cu privire la acesti termeni si conditii. Inregistrarea unui cont pe Aplicatie si/sau folosirea serviciilor de intermediere oferite de Aplicatie reprezinta acceptarea acestor Termeni si Conditii.

Prin acordul dumneavoastra referitor la acesti Termeni si Conditii, dumneavoastra declarati si garantati ca aveti 18 ani si capacitate deplina de exercitiu sau, in cazul unei persoane juridice, ca sunteti o societate inmatriculata si functionand in conformitate cu legile din Romania, iar reprezentantii dumneavoastra sunt in mod valabil autorizati sa exprime acordul dumneavoastra cu privire la accesarea, vizitarea sau utilizarea in orice alt mod a Aplicatiei.

Aplicatia este un program informatic mobil care va permite sa comandati o platforma auto sau cu sofer pentru prestarea serviciului de  asistenta rutiere, tractare auto, prin intermediul unui echipament mobil, fara alte formalitati. Aplicatia detecteaza in mod automat locatia Clientului si dupa confirmarea adresei, va trimite comenzi catre Transportatorii disponibili din respectiva zona. Mai multe detalii despre functionarea Aplicatiei regasiti in sectiunile Scopul Aplicatiei, Conditiile pentru functionarea corespunzatoare a Aplicatiei si Functionalitatile Aplicatiei.

DEFINITII

Termenii folositi in continuare vor avea urmatorul inteles:

 • CLIENT – Orice persoana juridica sau fizica cu capacitate de exercitiu deplina care acceseaza Aplicatia fiind interesata de serviciile oferite de Transportatori;
 • TRANSPORTATOR – Orice persoana juridica sau persoana fizica autorizata avand ca obiect de activitate servicii anexe pentru transporturi terestre, respectiv servicii de remorcare si asistenta pe sosele, ce isi creeaza cont pe Aplicatie, propunand ofertele de transport si urmarind incheierea de contracte de transport cu Clientii prin intermediul Aplicatiei.
 • ATLAS APPS  – AutoLift, persoana juridica infiintata si functionand in confirmitate cu legea romana, cu sediul in str. Florilor , nr.37, Azuga, Prahova, România, cu nr. de ordine in Registrul Comertului J29/353/1997, Cod Unic de Inregistrare 9408578 cont IBAN: RO34RZBR0000060000130246 , deschis la Raiffesen Bank Azuga;
 • CERERE DE TRANSPORT – solicitarea efectuata de catre Client prin care acesta cere o oferta de transport din partea Transportatorilor;
 • CONT – modalitatea de inregistrare a Transportatorilor / Clientilor in cadrul Aplicatiei, modalitate prin care acestia isi pot prezenta ofertele, respectiv cererile de transport.
 • APLICATIE – platforma informatica AUTOLIFT prin intermediul careia sunt puse in legatura cererea si oferta pentru servicii de transport;

Titlurile din cuprinsul acestor Termeni si Conditii sunt inserate doar in scop orientativ si nu vor afecta in vreun fel interpretarea prevederilor din cuprinsul acesteia.

Termenii din cadrul prezentelor Termeni si Conditii au semnificatiile definite mai sus. Orice referinta la numarul singular include, de asemenea, o referinta la numarul plural si viceversa; orice referire la genul masculin va include, de asemenea, o referire la genul feminin si / sau neutru si viceversa.

SCOPUL APLICATIEI

Scopul Aplicatiei este intermedierea de servicii de transport intre Clienti si Transportatori. Orice utilizare a Aplicatiei in alte scopuri nu este permisa, iar Atlas Apps  nu va fi raspunzator pentru niciun prejudiciu cauzat prin utilizarea Aplicatiei in alte scopuri.

Serviciile de transport care sunt intermediate prin Aplicatie se refera la servicii de transport in regim de asistent rutiera si tractari auto, asa cum acestea sunt reglementate de lege.

CONDITII PENTRU FUNCTIONAREA CORESPUZATOARE A APLICATIEI

Aplicatia functioneaza pe orice tip de dispozitiv (telefon sau tableta) cu sistem de operare Android, IOS, si care indeplineste urmatoarele conditii:

 • Dispozitivul are chipset GPS;
 • Dispozitivul are toate optiunile specifice functionarii optime active, respectiv:
  1. optiunea GPS activata;
  2. toate serviciile de localizare activate;
  3. optiunea date mobile activata.

Pentru a beneficia de toate functionalitatile Aplicatiei va rugam sa contactati departamentul tehnic, la adresa contact@autolift.ro pentru a verifica daca dispozitivul dumneavoastra intruneste specificatiile tehnice necesare unei functionari optime a aplicatiei.

Aplicatia este compatibila cu oricare dintre retelele de telefonie mobila cu conexiune de date mobile 3G sau 4G.

Clientii care doresc sa foloseasca Aplicatia urmeaza sa isi creeze un Cont pe Aplicatie, furnizand urmatoarele informatii personale, supunandu-se termenilor din  POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

 1. Datele de identificare ale Clientului, conforme cu realitatea;
 2. Datele de contact ale Clientului, astfel cum sunt solicitate de Aplicatie;
 3. Alte informatii solicitate cu ocazia inregistrarii Contului.

Nu sunt permise:

 • incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor livrate, sau incercarea de a actiona in acest scop;
 • incercarea de a testa sau a scana vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua Atlas Apps  accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua Atlas Apps  care nu sunt publice, fara autorizarea prealabila a Atlas Apps ;
 • incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua Atlas Apps  prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin ”flooding” sau ”DOS”;
 • folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de emailuri comerciale (“spamming”) sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de emailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.

Nerespectarea oricareia dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila, penala sau contraventionala, dupa caz. Atlas Apps  va investiga faptele care implica asemenea incalcari, cooperand cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari.

FUNCTIONALITATILE APLICATIEI

Aplicatia va permite identificarea soferilor de transport autorisme apartinand uneai sau a mai multor companii de ce ofere servicii de transport si tractare auto. Clientul avand posibilitatea sa aleaga in functie de diverse criterii: rating sofer de transportsau companie, tariful si timpul de asteptare etc. Pentru a contracta o cursa cu un Transportator, Clientul va parcurge urmatorii pasi:

 1. deschide Aplicatia;
 2. introduce adresa locului unde se afla sau selecteaza optiunea de identificare prin Aplicatie a adresei exacte;
 3. introduce adresa destinatiei cursei;
 4. selecteaza optiunea de cautare a unor soferi disponibili;
 5. Aplicatia arata soferii care si-au exprimat disponibilitatea pentru contractarea cursei (impreuna cu modalitatea de transport aferenta) aflati in apropiere, tariful acestora si timpul estimat de asteptare pana la sosire;
 6. Clientul este notificat cand cererea lui a fost acceptata de un prestator, avand la dispozitie prin Aplicatie informatii referitoare la: modalitatea de transport, tariful practicat (pe baza caruia se calculeaza contravaloarea cursei), informatii despre sofer , informatii despre autovehicul (numar de inmatriculare);
 7. plasarea de catre Client a ofertei echivaleaza cu acordul pentru incheierea unui contract intre Client si Transportator avand ca obiect prestarea de servicii de transport, in conditiile stabilite de Transportator;
 8. Clientul asteapta sosirea masinii in timpul indicat si efectuarea cursei.

Aplicatia va mai pune la dispozitia Clientului si urmatoarele functii: posibilitatea platii cu cardul a contravalorii curselor prin intermediul Aplicatiei, comunicarea cu soferul prin chat sau prin numarul de telefon, alegerea soferului in functie notele acordate de alti Clienti, selectarea diverselor optiuni legate de masina ( probleme la sistemul de rulare, usi blocate, probleme la cutia de viteza, probleme la sistemul de directie.) si posibilitatea de a acorda o nota soferului sau de a face sugestii si reclamatii prin intermediul Aplicatiei. In ceea ce priveste reclamatiile cu privire la Serviciile intermediate prin Aplicatie, Atlas Apps  poate transmite aceste reclamatii catre Transportator.

In ceea ce priveste posibilitatea platii cu cardul prin intermediul Aplicatiei, se vor retine comisioanele agreate cu procesatorul de plati.

DREPTURILE SI OBLIGATIILE ATLAS APPS

Atlas Apps  se obliga sa publice toate Cererile de Transport transmise de Clienti prin intermediul Aplicatiei, care sunt conforme cu prevederile / conditiile impuse prin prezentele Termeni si Conditii.

Atlas Apps  se obliga sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventualele disfunctionalitati reclamate legate de functionarea Aplicatiei sau eventuale neconcordante intre datele furnizate in Cererea de Transport de catre Client si datele publicate pe Aplicatie de catre Atlas Apps .

Atlas Apps  isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza oricand unilateral Termenii si Conditiile, notificand modificarea respectiva inaintea utilizarii Aplicatiei de catre Client. Termenii si Conditiile pot fi accesate oricand in sectiunea Termeni si Conditii din Aplicatie. Daca Clientul nu este de acord cu modificarea Termenilor si Conditiilor, nu va mai putea utiliza Aplicatia.

Atlas Apps  poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a Aplicatiei. Modificarile devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin intermediul Aplicatiei.

DREPTURILE SI OBLIGATIILE CLIENTULUI

Clientul are dreptul de a beneficia de Aplicatie atat timp cat nu incalca prevederile Termenilor si Conditiilor. In continuare, Clientul isi asuma respectarea urmatoarelor obligatii si are urmatoarele drepturi:

Contractarea serviciilor de transport prin Aplicatie. Cererea de Transport inaintata de Client trebuie sa fie ferma si corecta. Acest lucru inseamna ca Cererea de Transport trebuie sa cuprinda locatia reala a autorismului care urmeaza sa fie transportat. Clientul este direct responsabil pentru neducerea la indeplinire de catre Transportatori a serviciilor de transport din culpa Clientului, incluzand dar fara a se limita la, mentionarea eronata a adresei de unde Clientul doreste sa inceapa cursa.

Petntru functionarea in conditii normale a Aplicatiei si pentru asigurarea unui mediu eficient de intermediere a serviciilor de transport, pentru cazuri justificate de conduita Clientului, Atlas Apps  isi rezerva dreptul de suspendare a Contului Clientului pe o perioada de 24 ore.

Executarea serviciilor de Transportatori. Desi Atlas Apps  nu este prestator de servicii de transport, Clientul are dreptul de a raporta orice neregula cu privire la prestarea serviciului de transport catre Atlas Apps . In acest caz, Atlas Apps  poate aplica sanctiuni de suspendare a Conturilor Tranportatorilor, de excludere a soferilor din Aplicatie sau de incetare a relatiilor contractuale cu Compania de care apartine- De asemenea, in cazul raportarii conduitei necorespunzatoare a soferilor, Atlas Apps  va transmite raportarile primite catre  Compania -Transportator de care apartine.

Plata serviciilor de transport. Utilizarea Aplicatiei este gratuita pentru Clienti. Acest lucru nu va afecta insa obligatia Clientului de a plati tarifele cursei Transportatorului, gratuitatea referindu-se doar la utilizarea de catre Client a Aplicatiei. Beneficiarul are dreptul sa efectueze plata contravalorii curselor prin numerar,  sau cardul prin intermediul Aplicatiei.

Altele. Atlas Apps  nu este responsabila pentru verificarea si valabilitatea autorizatiile / avizele / permisele / atestatele / licentele necesare in baza legii pentru prestarea serviciilor de transport autoturimse.  Aceste obligatii ii revin Transportatorului.

Clientul are dreptul de a beneficia de asistenta si suport din partea Atlas Apps , prin posibilitatea accesarii departamentului de relatii cu Clientii Atlas Apps , la datele de contact identificate in Aplicatie. Subliniem că este dreptul Clientului de a se adresa și/sau direct transportatorului autorizat.

Clientul se poate retrage oricand din prezentul contract prin stergerea contului si dezinstalarea aplicatiei fara plata vreunei sume de bani. Retragerea din acest contract va atrage imposibilitatea utilizarii Aplicatiei de catre Client. Ulterior crearii Contului, utilizarea Aplicatiei echivaleaza cu acceptarea Termenilor si Conditiilor in forma existenta la momentul Anuntului.

PROPRIETATE INTELECTUALA

Intregul continut al Aplicatiei, incluzand, dar fara a se limita la texte, imagini, grafice, programe pentru calculator, precum si orice alte date si aplicatii, sunt proprietatea Atlas Apps  si/sau a partenerilor sai, fiind protejate conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe cu modificarile ulterioare, precum si tuturor celorlalte legi, inclusiv dar fara a se limita la legile aplicabile privind drepturile de proprietate intelectuala si industriala.

Atlas Apps  acorda Clientului un drept de utilizare al Aplicatiei neexclusiv si temporar pe perioada in care Clientul isi mentine Contul activ.

CONFIDENTIALITATE

Prezentele Termeni si Conditii se completeaza cu Politica de Confidentialitate aflata pe site-ul www.autolift.ro si in cadrul Aplicatiei la sectiunea „Politica de Confidentialitate” din cuprinsul meniului lateral al Aplicatiei. Recomandăm Clientului a consulta si propria politică de confidențialitate a prestatorilor de servicii de transport.

LIMITAREA RASPUNDERII

Serviciul de transport va fi prestat in baza termenilor si conditiilor fiecarui Transportator si in baza legislatiei aplicabile. Atlas Apps  nu este raspunzator pentru modalitatea sau calitatea prestarii Serviciilor, aceasta raspundere fiind a Transportatorilor, in calitate de prestatori ai Serviciilor. De asemenea, orice obligatie legala a Transportatorului fata de Client va ramane in sarcina Transportatorului. Pentru evitarea oricarui dubiu, Atlas Apps  nu se substituie Transportatorului si nu presteaza Servicii pentru Clienti. Atlas Apps  incurajeaza ca  toti Transportatorii inscrisi in Aplicatie sa  detina autorizatiile solicitate de legislatia privind transportul de autorisme si efectuarea acestor servicii de asistenta rutiera.  Daca se dovedeste ca Transportatorul nu ar fi detinut autorizatiile cerute de lege la momentul contractarii si/sau prestarii cursei, Clientul poate solicita exclusiv Transportatorului acoperirea oricarui prejudiciu creat.

In ceea ce priveste transmiterea unui exemplar de contract pentru prestarea Serviciilor de transport si tractare auto , obligatia de a transmite documentele justificative fiscale catre Client (i.e. bon client, factura pentru Servicii), aceste obligatii auxiliare Serviciilor apartin exclusiv Transportatorilor si/sau a soferilor, acestia avand raspunderea pentru indeplinirea acestor obligatii. Cu toate acestea, toate comenzile efectute  si tarfiele percepute  vor putea fi accesate de catre Client prin intermediul Aplicatiei.

Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor Contului (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Atlas Apps  nu poate fi tinut responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Atlas Apps  a oricareia din obligatiile sale conform prezentelor Termeni si Conditii.

Atlas Apps  nu este responsabil pentru daune in caz de forta majora (cutremur, incedii etc).

LEGEA APLICABILA. LITIGII

Dispozitiile prezentelor Termeni si Conditii sunt guvernate si se supun dispozitiilor legale romane in vigoare.

Clientii ce urmeaza sa foloseasca Aplicatia vor incerca stingerea pe cale amiabila o oricaror dispute aparute ca urmare a utilizarii Aplicatiei.

Orice litigiu aparut in legatura cu Termenii si Conditiile Aplicatiei va putea fi solutionat de instantele competente..

DISPOZITII FINALE

Clientul accepta prin prezenta in mod expres prevederile sectiunilor „Drepturile si Obligatiile Clientului” si „Limitarea raspunderii” de mai sus.

Clientul accepta acesti Termeni si Conditii, prin bifarea casutei corespunzatoare din Aplicatie si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.